XBUS – Ikke bare en bil, men meget mere

XBUS står for ’electric bus system’, og det er verdens hidtil mest innovative, modulære, lette køretøj.

XBUS genererer en daglig rækkevidde på op mod 200 kilometer ved hjælp af integrerede solcellepaneler og regenerativ bremsning.

Dens maksimale rækkevidde uden opladning, men med fuldt opladt batteri og solcellepaneler er på over 600 kilometer.

XBUS sætter helt nye standarder. Med mere end 10 modulære, udskiftelige karrosserier kan XBUS nemt omdannes til en cabriolet, offroader, stationcar, pickup, varevogn eller autocamper. XBUS egenvægt uden batteri, læs og overbygning er kun mellem 450-600 kg, og den kan transportere op mod 1000 kg.

Dertil har XBUSpermanent, elektronisk styret firehjulstræk og drejningsmoment på over 1000Nm samt app-styret kommunikationssystem og mulighed for ekstraudstyr såsom klimaanlæg og digitale, udvendige spejle.

XBUS er lavet til dig!

BUS

XBUS "Bus"

TIPPER

XBUS “Platform med tippefunktion”

BOX

XBUS "box"

TRANSPORTER

XBUS "Transporter"

PICK UP BUS

XBUS "station wagon pickup"

PICK UP

XBUS "Pickup"

CABRIO

XBUS "Cabrio Pickup"

CAMPER

XBUS "Camper"

FREEDOM

XBUS "Base"

XBUS skriver verdenshistorie

De er revolutionerende på markedet inden for elbiler. Der er tale om ren innovation på fire hjul og ikke mindst unikt og banebrydende nytænkning af, hvad en elbil faktisk er. Det er tyske XBUS, der er tale om – elbiler som du aldrig har set dem før. Grunden til XBUS er så unikke er ikke, at de kører på el, men derimod deres design og visionen for dem. Der er tale om modulopbyggede elbiler. Moduler der er uafhængige af bilens karosseri, hvilket betyder at du kan designe XBUS præcist til dit behov.

XBUS er det mest innovative og modulære køretøj i verden. Ved solcelleopladning og regenerativ bremsning bliver almindelig plug-in-opladning nærmest overflødig – og så er max rækkevidden uden opladning på hele 600 km med de store batteripakker. Ved regenerativ bremsning genanvendes energien som ellers ville være gået tabt ved motorbremsning og nedbremsning. Energien lagres i stedet i batteriet for derved at forlænge den elektriske rækkevidde. Kombineret med solceller er det helt unikt for en elbil.

XBUS-visionen

XBUS er udviklet med en helt særlig vision for øje. Visionen er, at XBUS skal være en af de mest miljøvenlige køretøjer på markedet – og det er ikke kun ud fra emission under kørsel. Som noget særligt er der et unikt fokus på ansvarlig produktion, hvorfor 95% af materialerne brugt til XBUS er genanvendte eller genanvendelige.

Banebrydende opladningsmuligheder

XBUS giver mulighed for opladning på tre forskellige måder, hvoraf den mest miljøvenlige er via solceller på bilernes tag. Dette gælder uanset, hvilken XBUS-modulopbygning der er tale om. Det kan forventes, at førerhus-modulet generer 160 watt, centermodulet omkring 160 watt og bagmodulet omkring 200 watt.

 • Solenergi: Opladning ved solceller på taget af XBUS generer op til 10 kWh pr. dag. Det betyder, at XBUS får en yderligere batterirækkevidde på op til 200 km.
 • Stikkontakt: Almindelig standardopladning ved stikkontakt skal foregå ved en 240 volts kontakt. Der medfølger altid ladekabel til standardopladning. Fuld opladning kan opnås på cirka 3 timer. Sikkerhedsstyrelsen anbefaler dog max at lade 2 timer ved 6 ampere. Det vil sige max 2 timer i en husholdningsstikkontakt.
 • Hurtiglader: Hurtigopladning af XBUS er muligt ved type 2 hurtigladestation. Fuld opladning opnås på under 1 time.

Standardudstyr i alle XBUS-varianter

Standardudstyr i alle XBUS-varianter

 • – Infotainmentsystem med 10,2” skærm
 • – Audiosystem med højtalere
 • – Apple CarPlay og Android Auto
 • – Multifunktionelt rat med ratbetjening
 • – Bluetooth
 • – Nøglefribetjening
 • – EVA – Electricbrands Vehicle App. Gør det muligt at se data omkring din XBUS via smartphone
 • – 220V oplader
 • – Størrelsen på dette er afhængigt af de valgte moduler til XBUS
 • – Standardbatteriudstyr bestående af 8 batterier á 1.25 kWh svarende til en standard rækkevidde på 200 km i bykørselstilstand og 140 km i blandet kørselsindstilling
 • Sorte plastik paneler
 • – 16” stålfælge med dæk
 • – Interiørbase i sort/sort: sort stof og dashboard i sort miljøvenligt og genanvendt bioplast
 • – Interiørbase i sort/grå: Sort stof og dashboard i gråt miljøvenligt og genanvendt plast

Køb din XBUS hos Electric Driving Silkeborg. Hos Electric Driving ønsker vi at gøre en forskel, derfor har vi specialiseret os i el-, hybrid-, plug-in-hybrider og de banebrydende, solcelleopladelige XBUS.

Åbningstider

Påsken 2024

28. marts
29. marts
30. marts
31. marts
01. april
02. april

Lukket
Lukket
11:00 – 15:00
11:00 – 15:00
11:00 – 15:00
09:30 – 17:00

Skriv til os.

....
Vælg din model
Dine oplysninger
Eventuelle kommentar eller spørgsmål